Dečiji kamp PUSTOLOV

Dečiji kamp PUSTOLOV

Eko kamp Džanici – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Beograd (jezero Perućac na Tari) do kampa se dolazi čamcima ,vožnja traje 30 min.

Smeštaj je u šatorima, koje obezbeđuje organizator, svaki učesnik spava u vrećama koje sam donosi. Organizatori obezbeđuju i prostirke sa sposobnošću termoizolacije, moguće je doneti dušek za vreću za spavanje. Mokri čvor nepostoji, obezbeđen je poljski WC, dok se umivanje i kupanje obavlja u jezeru, pijaća voda se donosi svakog dana sa izvora. 

Učesnici imaju tri obroka koje obezbeđuje restoran “Kod kuma “u Bajinoj Bašti.

Nije potrebno donositi hranu već smo pribor za jelo ( tanjir, šolja i pribor) i flašicu za vodu.

Aktivnosti :

Dani će počinjati u 7 ujutru dok se na spavanje ide u 22 časa, učenici će imati priliku da nauče osnove logorskog života ( podizanje šatora, pravljenje i održavanje logorske vatre kao i život u zajednici) osnove preživljavanja, pravljenja skloništa, orjentacija u prirodi, kako se koriste različiti alati, razvrstavanje otpada za reciklažu, ušivanje dugmeta i odeće, pranje sudova i slično.

Od sportskih aktivnosti : streličarstvo, streljaštvo, planinarenje, plivanje, veslanje , pecanje ,orjentiring, osnove alpinizma.

Poslednjeg dana će se održati šumski višeboj i takmičenja u aktivnostima na vodi.

Telefon, tablet i sl. nije dozvoljeno koristiti osim ujutru i uveče radi kontakta sa porodicom

OBAVEZNO JE DA UČESNICI ZNAJU DA PLIVAJU

Instruktori na kampu su diplomirani profesori profesori sporta i fizičkog vaspitanja.

@kamp_pustolov