Smart Pass kartice

Šta su

smart pass

kartice?

Jedna od najnovijih ponuda Smart Adventure-a su naši paketi za avanturistička putovanja. SMART PASS kartice su dizajnirane za one koji traže uzbuđenje i entuzijaste na otvorenom i uključuju aktivnosti kao što su planinarenje i pešačke ture. Uz našu karticu imate 3 izleta mesečno ili možete uzeti godišnju karticu sa kojom imate 3 izleta 7 meseci godišnje.

Iskusni vodiči i instruktori u Smart Adventure-u posvećeni su pružanju bezbednog i uzbudljivog iskustva za sve učesnike.

Osim avanturističkih putovanja, Smart Adventure uz SMART PASS nudi i kulturne ture koje će vas odvesti na putovanje kroz bogatu istoriju i nasleđe Srbije. U ponudi su i obilasci gradova kao što su Valjevo, Aranđelovac, Niš, Negotin i mnogi drugi, kao i posete istorijskim mestima i spomenicima. Ove ture otvoriće vam nove vidike i upoznati sa nekom drugom, skrivenom stranom grada.

Jedna od pogodnosti SMART PASS-a jeste i mogućnost da podelite avanturu sa nekim. Karticu ne mora da koristi samo jedna osoba već njene pogodnosti može da koristi vaš kolega, prijatelj, član porodice....

SMART PASS IZLETI

2023

Mart

Ovčar Kablar – 11.03.
Borko Jezero – 18.03
Valjevo – Reka Gradac 25.03

Pojedinačni izleti:

ovcar kablar- 3.250 rsd
borsko jezero- 3.850 rsd
valjevo reka gradac- 2.550 rsd

Okolina Ovčar Banje bogata je prirodnim lepotama, koje u ove krajeve već dugo mame različite tipove zaljubljenika u prirodu. Osim, prilično očigledne, Ovčarsko – Kablarske klisure, koja je dom ovom lečilištu, celo područje obiluje kulturnim spomenicima i mnoštvom“ začina“ koje je priroda tako nesebično podarila ovom kraju.
U klisuri se nalaze dve pećine, koje je zanimljivo videti – Kadjenica i Turćinovac. Tu je i najveće od tri veštačka jezera u dolini Zapadne morave – Međuvrško jezero. Ovo jezero poseduje uređeno kupalište, a meandarskog je tipa, celom svojom dužinom od 11 kilometara. Na njegovoj obali uređena je i ribarska staza duga 800 metara, na kojoj se svake godine organizuje takmičenje u sportskom ribolovu u okviru memorijala „Mr. Slavica Simović“. Druga dva jezera su Ovčarsko i Parmenačko jezero
Specifičnost Ovčarsko – Kablarske klisure ogleda se i u manastirima. Naime, na izuzetno kratkom odstojanju nalazi se čak 10 manastira, što je više nego bilo gde drugde u Srbiji, na tako malom prostoru.
Na desnoj strani Zapadne Morave nalaze se manastiri Vavedenje, Vaznesenje, Preobraženje, Sretenje i Sv. Trojca. Na levoj strani su manastiri Blagoveštenje, Ilirije, Jovanje, Nikolje i Uspenije. Ovi manastiri su postepeno građeni u periodu između 16. i 19 veka, skromnih su dimenzija i dekoracije, a estetski posmatrano mnogi za najlepše graditeljsko delo među njima navode manastir Sv. Trojice.

Voda Borskog jezera je bistra i hladna, u nekim delovima skoro potpuno ispravna za piće. U toku leta ovo jezera predstavlja pravu oazu za rashlađivanje dok je tokom zime najveći deo jezera prekriven ledom. Jezero je okruženo listopadnim i četinarskim šumama i iz tog razloga daje prelepe pejzaže i zimi i leti. Na obali Borskog jezera izgrađene su četiri plaže koje tokom leta nadgledaju spasioci. Za turiste koji žele nekoliko dana da provedu uživajući na ovom lepom jezeru, tu su hoteli koji se nalaze tik uz obalu. Ribolov je prilično zastupljen na ovom mestu a neke od mnogobrojnih vrsta riba koje ovde obitavaju su šaran, som i smuđ. Postoji mit koji je vezan upravo za stanovnike ovog jezera. Naime, priča se kako zmijolika riba sa krilima i glavom konja luta dubinama jezera, plašeći kupače. Postojanje čudnovatog bića nije potvrđeno a ljudi ga često nazivaju „srpsko čudovište iz Loh Nesa“.

Reka Gradac je smaragdni biser zapadne Srbije koja svojim nijansama zelene boje dokazuje svoju bistrinu i čistoću. Iako je proglašen najčistijom rekom u Srbiji, smatra se da je jedna od najčistijih reka u Evropi. Reka Gradac je biser ovog kraja zbog svoje lepote, prelepog kanjona i još lepše prirode, a sa druge strane je i život ovog kraja, jer mu daje najčistiju vodu za piće. Ovde ćete se osećati kao da ste sami deo prirode, a huk reke je nešto što će Vas terati da se uvek ovde vratite.
Reka Gradac je udaljena od Valjeva nekih 5km, a od Beograda do Valjeva, ako se putuje Ibarskom magistralom, ima 100km. Ovde imate priliku da vidite manastir Ćelije, zadužbinu kralja Dragutina Nemanjića, iz 13. veka. Takođe, ovaj manastir je bio dom čuvenom duhovniku, mudracu i iscelitelju, Avi Justinu Popoviću, kome veliki broj namernika i danas dolazi da poseti mošti. S druge strane, ništa manje nije vredan manastir Lelić, a takođe je neizbežan tokom šetnje. Nalazi se na nekom 11~tom kilometru od Valjeva, u istoimenom selu. Zadužbina je čuvenog duhovnika, vladike Nikolaja Velimirovića. To je prelepa crkva sagrađena u moravskom stilu, kombinovanjem kamena, cigle i sige, što posebno doprinosi njenom šarmu.
Smatra se da je ovo područje bilo dom čoveku još od pradavnih vremena, a tragovi koji su ovde pronađeni vode nas čak do paleolita. Pored toga, bilo je stanovništva i u antičkom dobu, kao i u srednjem veku, a otkriveno je mnoštvo kelija~isposnica.

April

 • Kučevo 08.04
 • Aranđelovac- Orašac 22.04
 • Sirogojno – Zlatibor – Stopića Pećina 29.04.

Maj

 • Lisine – Resavska pećina 13.05.
 • Divčibare 20.05.
 • Negotin – Prerasti Vratne 27.05.

Jun

 • Vrnjačka Banja – Manastir Žiča –
  Ljubostinja 10.06.
 • Palić – Dvorci Vojvodine – Ečka –
  Fantast 17.06
 • Lazarev Kanjon 24.06

Septembar

 • Mećavnik – Šarganska osmica 09.09.
 • Rtanj 16.09.
 • Vrelo Mlave 23.09.

Oktobar

 • Srebrno jezero – Golubac 07.10
 • Tršić – Banja Koviljača 14.10.
 • Niš – Niška Banja – Logor 21.10.

Novembar

 • Vlasinsko jezero 04.11.
 • Kosmaj 11.11.
 • Soko Banja 18.11.

SMART PASS CENOVNIK

Basic

8.500 rsd

Romantic

15.200 rsd

Family

18.800 rsd

Family +

22.000 rsd

Popust od 3% možete ostvariti na godišnju karticu sa kojom imate 3 izleta svaki mesec, 7 meseci u godini.

Godišnju kartu možete otplaćivati na rate 12 meseci.

Rezervacija


Team
Building

Želite pozitivan, pouzdan i efikasan tim?
Želite da Vaši zaposleni dožive nezaboravan doživljaj, a ujedno se oslobode akumuliranog stresa i pojačaju svoje samopouzdanje?